dimecres, 22 d’octubre del 2014

Bleu de Lectoure




Hi ha llocs als que t’agradaria viatjar perquè visualment t’atrauen , com els camps  d’espígol de la Provence,  amb les seves grans extensions de color lila. Avui en dia  a través d’Internet pots veure moltes imatges però sempre em queda a la llista de viatges pendents que m’agradaria fer.
Un altre dels llocs que em va atraure pel seu color i també el tinc a la llista de pendents ( sembla que si faig un post el materialitzo una mica) és Lectoure.
Lectoure es tracta d’un poble (no arriba als 4000 habitants) a la regió de Midi-Pyrénées (França). 
Durant el Renaixement la zona del Midi-Pyrénées i principalment Toulouse va ser una zona molt important per la producció de pigment blau, a partir de la planta Isatis Tictoria.
Aquesta planta aixafada i fermentada dóna com a resultat un blau brillant. Aquest tint vegetal posteriorment va ser substituït per l’Indigno (procedent d’Amèrica) i pels tints sintètics.
Actualment hi ha tallers i recorreguts que mantenen la tradició d’aquest blau pastel.

http://www.bleu-de-lectoure.com/site/index.php?option=com_content&task=section&id=1&Itemid=9 

http://www.tourisme-midi-pyrenees.com/accueil/a-voir-a-faire/visites-decouvertes/savoir-faire/le-pastel/visites-et-decouvertes-autour-du-pastel

 

Hay lugares a los que te gustaría viajar porque visualmente me atraen , como los campos  de lavanda de la Provence,  con sus grandes extensiones de color lila. Hoy en dia  a través de Internet puedes ver muchas imágenes pero siempre te queda en la lista de viajes pendientes que me gustaría hacer.
Otro de los lugares que me atrajo por su color y también lo tengo a la lista de pendientes (parece que si hago un post lo materializo un poco) es Lectoure.


Lectoure se trata de un pueblo (no llega a los 4000 habitantes) en la región de Midi-Pyrénées (Francia).
 Durante el Renacimiento la zona del Midi-Pyrénées y principalmente Toulouse fue una zona muy importante en la producción de un pigmento azul, a partir de la planta Isatis Tictoria.

Esta planta aplastada y fermentada da como resultado un azul brillante. Este tinte vegetal posteriormente fue sustituido por  el Indigno (procedente de América) y por los tintes sintéticos.
Actualmente hay talleres y recorridos que mantienen la tradición de este azul pastel.

1 comentari:

Montse ha dit...

Que interessant mai havia sentit parlar d'aquest color, però és molt bonic i és veritat que al sud de França tenen moltes coses pintades amb aquest to.

Com m'agrada molt el blau m'ha encantat el teu post, quan vagis jo m'apunto al viatge!!