dimecres, 9 de març del 2016

De la Lapònia viatgem cap a França

De les gelades terres del Lapons baixem  cap a França, cap a la regió d’Alsàcia.
L’Alsàcia és una regió de França situada a l'extrem nord-est. Està dividida en dos departaments l'Alt Rin i del Baix Rin i té com a capital Estrasburg .
L'Alsàcia situada sota les influències franceses i alemanyes s'ha beneficiat d’aquesta situación geográfica.
Cap a 1850 les rentadores del Rin per identificar la seva roba que tenien estesa van començar a brodar les inicials en fil vermell que es coneix com “Rouge du Rhin”, aquests brodats van servir per a que moltes dones i nenes aprenguessin també a llegir i a escriure.
De l’Alsàcia anem també cap a París, de la mà d’Honoré de Balzac i la seva novel·la “LaMuchacha de los ojos de oro”, amb les seves descripcions detallades de la societat francesa del S. XIX.
Bon voyage!!!
 
De las heladas tierras de los Lapones bajamos  hacia Francia, hacia la región deAlsacia.  La Alsàcia es una región de Francia situada al extremo  nordeste. Está dividida en dos departamentos el Alto Rin y del Bajo Rin y tiene como capital Estrasburgo .
La  Alsacia situada bajo las influencias francesas y alemanas se ha beneficiado de esta situación geográfica.
Hacia 1850 las lavadoras del Rin para identificar su ropa que tenían tendida a secar empezaron a bordar sus iniciales en hilo rojo que se conoce cómo ”Rouge du Rhin”, estos bordados sirvieron para que muchas mujeres y niñas aprendieran también a leer y a escribir.
De la Alsacia vamos también hacia París, de la mano de Honoré de Balzac y su novela “LaMuchacha de los ojos de oro”, con sus descripciones detalladas de la sociedad francesa del S. XIX.


Bonn voyage!!!